Thierry Stasiuk

Wallino, la sorcière Malbouffe et les usines Cholestérol" aux éditions Jets d'encre

MSC-Alaska pollak met verse kruiden en pindanoten, room van venkel

 

Ingrediënten

Voor 8 personen:

  • 8 MSC-gecertificeerde Alaska Pollak-filets van 125 g
  • 2 venkelknollen
  • 8 kerstomaten
  • 1 teentje look
  • tijm
  • bieslook
  • raketsla
  • 1 gekookte rode biet
  • platte peterselie
  • 50 g pindanoten
  • olijfolie
  • vloeibare room

 

Bereiding
 

- Snijd de venkel in fijne schijfjes. Houd een gedeelte van de gesneden rauwe venkel apart als garnering voor onder de vis op het moment van opdienen.

- Laat de venkel op een zacht vuurtje bakken met de tijm en look, mix vervolgens het geheel.

- Voeg de room toe en laat dikker worden, kruid vervolgens.

- Hak de verse kruiden fijn en vermaal de pindanoten.

- Voeg olijfolie toe en kruid.

- Bak de Alaska pollakfilets ongeveer 15 min. in de oven op 80°C.

- Laat de vis enkele minuten afkoelen.

- Strooi de verse kruiden en pindanoten over de vis.

- Laat nog 4 à 5 minuten opwarmen in de oven op 80°C.

- Snijd de rode biet in blokjes.

- Leg de gesneden venkel in een diep bord, dresseer de roomsaus erop, leg vervolgens de vis erop en werk af met de kerstomaten, de blokjes rode biet, de raketsla en de bieslook.