Stefaan Buyens

Hostellerie Le Fox

Mosselen 'Duchesse Anne'

 

Ingrediënten
 

  • 4 kg MSC-mosselen
  • 2 uien, 1 gesnipperd en 1 grof gesneden
  • 1 bos peterselie, gesnipperd
  • 1 bos bieslook, gesnipperd
  • 500 g boter, op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels mosterd
  • 800 g room
  • 1 eetlepel cognac
  • 25 cl droge witte wijn
  • boter
  • peper & zout

 

Bereiding

Maak de kruidenboter: meng de gesnipperde ui, peterselie, bieslook en cognac met 500 g boter, kruid met peper en zout en laat dit opstijven in de koelkast.

Stoof de mosselen gaar in de witte wijn.

Kleur de grof gesneden ui blond in boter, doe er 2 eetlepels kruidenboter bij. 

Blus met veel room (200 g per persoon) en bind met de mosterd.

Overgiet de mosselen met deze saus.