Pascal Fauville

1er fromager de Belgique

Fromagerie A Table !

ASC- of MSC-zalmpavé op Griekse wijze

 

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 4 ASC- of MSC-gecertificeerde zalmstukken
  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • gekonfijte tomaten
  • feta (liefst AOP-gecertificeerd)
  • olijfolie
  • zout, peper, oregano
  • pijpajuin
  • zwarte olijven
  • 500 g pasta (fijne tagliatelle)

Tomatensaus:

  • 2 verse tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1/2e glas witte wijn (voor de saus)
  • 1/2e liter tomatenpassata

 

1) Tomatensaus

Maak een tomatenfondue van de verse tomaten, sjalotten en look. Blus met witte wijn en laat indikken. Voeg er tomatenpassata bij en kruid met peper, zout en oregano.

Opwarmen gedurende 20 min. 

 

2) Zalm

  • Maak hoopjes courgette door geel en groen af te wisselen, en met stukjes gekonfijte tomaten erop. Deze zullen achteraf op de zalm komen.
  • Na ze te hebben gekruid (peper, zout), laat de hoopjes courgette met gekonfijte tomaten half bakken in de oven (100°C, 6-7 minuten).
  • Smeer een bakplaat in met olie en leg er de zalmstukken op.
  • Voorbakken gedurende 5 minuten in de oven, op 80°C.
  • Laat de kopstukken van de pijpajuintjes in olie bakken.
  • Kook 500 g tagliatelle.
  • Haal de zalm uit de oven, schep er een lepel van de tomatensaus op.
  • Leg er vervolgens de courgetten met gekonfijte tomaten op.
  • Leg erna een stuk feta erop en kruid met peper, zout en oregano.
  • Laat nu zachtjes alles weer in de oven garen (150°C, 3 minuten) om een zachte textuur aan de zalm te geven.
  • Plaats de pasta met tomatensaus in een diep bord, leg er de gebakken en fijngesneden pijpajuintjes op, gevolgd door de zalm. Wat olijfjes toevoegen.

 

Smakelijk!