Frank Fol

De Groentekok

Radijs met gestoomde MSC-pladijsfilet, geplette aardappel en zoete mas.

 

Ingrediënten

Voor 4 personen 

  • 4 pladijsfilet met MSC-label
  • 500 g zachtkokende aardappel
  • 8 rode radijzen
  • 4 eetlepels crispy maïs
  • Chinese bieslook
  • olijfolie
  • 1 limoen
  • zeezout
  • peper
  • verse radijsblaadjes

 

Bereiding

Aardappelen garen in gezouten water, afgieten. Houd een klein beetje vocht bij. Prak de aardappelen met een vork en vermeng met een stevige scheut olijfolie, een scheut aardappelvocht en breng op smaak met peper en zout. Voeg hier de maïs en fijngesnipperde Chinese bieslook aan toe. Was en snijd de radijzen in partjes. Stoom de pladijsfilets op 80° gedurende 5 min.

 

Afwerken:

Verdeel de aardappel over de 4 borden. Leg er de pladijsfilet op. Rasp een beetje limoenschil over de vis en werk af met radijsblaadjes en eventueel een lijntje extra olijfolie. Garneer met de partjes radijs.

 

Culinaire tips

Het vers loof van de radijzen zijn ook perfect bruikbaar in een soep.

 

De ideale wijn

Fris wit maar mag iets rijker. De zoete maïs brengt ronding in gerecht, bv. KWV Chenin Blanc.