Christer Elfving

New Scandinavian Cooking

Chef bij Deldiche

Gemarineerde MSC-haring met kruiden, rode biet en appeltjes

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 MSC haringfilets, gekuist, ontveld en ontgraat
  • 2 dl vers geperst citroensap
  • 1 el zout
  • 1 el olijfolie

Voor de zilveruitjes

  • 1 el opgelegde zilveruitjes
  • 1 dl verse rode biet sap

Voor de saus

  • 2 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 1 tl fijn geraspte mierikswortel
  • Een beetje rode bietensap
  • zilveruitjes
  • zwarte peper en zout

Garnituur

  • 1 heel kleine rode biet, goed gewassen
  • 1 kleine rode ui, geschild
  • 1/4 granny Smith appel
  • Takjes dille of gemengde verse kruiden

 

Bereidingswijze

Meng het citroensap en het zout en laat de haringfilets hierin marineren totdat ze wit zijn. Haal ze uit de marinade en meng ze met de olijfolie. Meng de zilveruitjes met het rode bietensap. Meng de mayonaise, zure room, mierikswortel en een beetje rode bietensap. Smaak af met peper en zout. Snijd de rode bieten, rode ui en appel in flinterdunne plakjes. Plaats de ui-ringen over vier borden en plaats de haringfilets er bovenop. Garneer mooi met de rest van de ingrediënten.

Hier en daar wat saus rondom plaatsen.