Arabelle Meirlaen

Restaurant Arabelle Meirlaen

Gemarineerde MSC-haringfilet, ricotta met wasabi, venkel in citroenolie

 

Ingrediënten

 

Voor 6 personen

  • 300 g verse of bereide haringfilet met het MSC-label
  • enkele wilde kruiden (muur, pimpernel, blaadjes en bloemen van primula, veronica, zuring, jonge mosterd, vetkruid, wilde geranium, veldkers)
  • enkele schijfjes daikon
  • red meat radijs en tomatilio
  • 50 g tapioca
  • 50 g ricotta of verse geitenkaas
  • ½ venkel
  • wasabi
  • 1 citroen
  • rietsuiker of honing
  • bio-azijn
  • olijfolie
  • peper, zout

 

Bereidingswijze

Tapioca: Kook de tapioca enkele minuten in kokend water, spoel goed af, voeg 1 dl citroenolie toe, een snuifje zout en laat een nacht in de frigo staan.

Ricotta met wasabi: 50 g ricotta of verse geitenkaas, 1 kl wasabi, olijfolie, zout.

Citroenolie: 50 ml olijfolie, 35 ml citroensap, 2 el rietsuiker of lokale honing, 1 el bio azijn.

Hoofdgerecht: Meng de ricotta met de wasabi, de olijfolie, het zout en doe het in een pakje. Meng alle ingrediënten voor de citroenolie in een blender om goed op te nemen. Snijd de haring fijn en marineer met een beetje olijfolie, kruid met zout en peper. Meng uiteindelijk alles. Snijd de venkel zeer fijn met een snijmachine, voeg een straaltje citroenolie toe. 

 

Arabelle

Mijn keuken is zoals mijn leven: mooi, smakelijk, knapperig, vol liefde en emoties.

Vandaag zijn de voedingsmiddelensector en de maatschappij in het algemeen veranderd. We krijgen te maken met allergieën en intoleranties waarvan ik zelf last heb gehad. Na een poging om de consumptie van gluten, varkensmelk en suiker te verminderen en nadat ik rekening heb gehouden met associaties, heb ik een enorme verandering vastgesteld. Het mooiste dat ik kon doen, was luisteren naar mijn lichaam, naar de seizoenen, naar mijn voorgevoel, en mijn creativiteit de vrije loop laten gaan.